[O2] Zawiesił się wskaźnik paliwa na 3/4 wskazania
Zamieszczone przez arek-olsztyn
dywaniki
Na Żeromskiego jest sklep z częściami do skody - ja tam kupiłem dywaniki tylko pod kierowcę bo oryginał przetarł się. Nowy dywanik jest o tyle fajny, że daje rade już 3 rok (około 20 tys km rocznie) i ma osłonę na stopę, na nadkolu (tak jak z tego zestawu ). Nie pamiętam teraz firmy.
Zamieszczone przez arek-olsztyn
pokrowce na siedzenia
A pokrowce (i dywaniki) - może te http://www.pokrowce.com.pl/ można w intercarsie po kodzie znaleźć, podobno też te z lidla są niezłe (na pewno tanie).
[O2] Zawiesił się wskaźnik paliwa na 3/4 wskazania
... witajcie.
Zaczne bez zbednego rozpisywania sie - zatankowalem auto do pelna a wskaznik paliwa zatrzymal sie na 3/4 i ... nawet po przejechaniu kilku kilometrow ani drgnal.
Nie wiem czy sie martwic, smiac sie, wkurzac ... Auto oczywiscie po gwarancji. A na mysl ze te orly w ASO beda mi grzebac w aucie to mnie telepie.
1. znajdź kogoś, kto dysponuje VCDSem, podepnie się i zrobi test zegarów, może coś się ruszy, a na pewno da więcej informacji
2. zastanawiam się, czy jakimś cudem nie podwiesił Ci się pływak w baku, być może to wcale nie wina wskaźnika (tym bardziej polecam test zegarów)
A ja zastanawiam się, czy w naszych bakach w ogóle jest pływak? Czy przypadkiem nie jest tak, że wskaźnik "analogowy" (wskazówka) pokazuje wg obliczeń z komputera, a więc zasilany jest cyfrowo?
Inna sprawa, że jest błędnie skalibrowana. Po zatankowaniu do pełna, na pierwszej ćwiartce jestem w stanie przejechać do 300 km w trasie, na każdej kolejnej już mniej, a ostatnia ćwiartka leci już tak szybko, że widać gołym okiem. Zresztą dotyczy to chyba każdego samochodu, którym jeździłem - i nie jest to efekt psychologiczny, tylko fakt.
Trusek, też tak miałem, aż któregoś dnia ręcznie odpowietrzyłem zbiornik. po prostu wcisnąłem palcem ten pipek od odpowietrzania, usłyszałem "gul, gul, gul" w zbiorniku i od tamtej pory wskazuje już do pełna.
Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Trusek, też tak miałem, aż któregoś dnia ręcznie odpowietrzyłem zbiornik. po prostu wcisnąłem palcem ten pipek od odpowietrzania, usłyszałem "gul, gul, gul" w zbiorniku i od tamtej pory wskazuje już do pełna.
A to jeszcze gorzej, niż na 3\4 :lol:
[ Dodano: Pią 05 Paź, 12 19:03 ]
Zamieszczone przez abstinent
pojeździj trochę, może się odwiesi
+ stuknij w zbiornik młotkiem, albo w paliwomierz na desce. Tylko nie młotkiem! :lol:
... w O2 nie ma tego "pipka"
Zauwazylem dzis nowe zjawisko - otoz przejechalem od tankowania i wskaznik ruszyl sie w strone full-a 3 kreski. Ciekawe.
... aaa no i bylem w ASO - zrobili duze oczy i ... kazali mi odlaczyc akumulator na kilka minut. Jeszcze nie probowalem.
Komentarz